11 травня 2012 р.

Свято "Пісні бузкового гаю" біля Диканьки, 12 травня 2012 року!

Поблизу Диканьки є унікальне місце - Бузковий гай площею 2,5 га. Посаджено бузкові кущі ще в 20-x роках ХІХ століття на місці глиняного кар'єру цегельного заводу. Тоді Диканька була родовим гніздом знаменитих Кочубеїв. Відпрацьований кар'єр було засипано шаром чорнозему і засаджено різносортовим бузком, який і квітує тут майже 200 років.
З 1990 року проводиться свято «Пісні Бузкового гаю», яке стало традиційним. З кожним роком кількість відвідувачів зростає. Цього року воно відбудеться 12 травня.
Зранку на декількох сценах відбуватимуться виступи музичних та танцювальних колективів. Офіційне відкриття свята - о 12 годині. Протягом дня гостей розважатимуть артисти, будуть різноманітні конкурси, катання на човнах та конях, для дітей - безліч атракціонів. Всі охочі зможуть посмакувати вареники, шашлики, галушки, козацьку кашу з казану - традиційні народні, а також сучасні страви.
Працюватиме «Містечко майстрів» де можна буде побачити а також придбати вироби мистецтва майстрів з багатьох куточків України, серед них буду і я - представлятиму корисне та запашне натуральне мило.
О 21 годині відбудеться святковий феєрверк, після нього до 23 години триватиме дискотека.
Це тільки головні пункти програми, яка буде дуже насиченою та цікавою, тому якщо ви не вирішили, як провести суботу 12 травня 2012 року, то ласкаво просимо на свято «Пісні бузкового гаю» до Диканьки. Дістатися туди можна буде з автостанції № 3, за адресою м. Полтава, вул. Зіньківська 6Б (біля ТРЦ Київ).

Немає коментарів:

Дописати коментар